Zumba

Zumba on latinalais-vaikutteinen ja kolumbialais-lähtöinen aerobinen kunto-ohjelma. Zumba kehitettiin jo 90-luvulla, mutta suuren suosion se on saanut vasta 2000-luvulla. Nykyään Zumbaa voi harrastaa lähes missä päin maailmaa tahansa ja tanssitunteja järjestetään kymmenissä tuhansissa paikoissa viikoittain.

Zumba kestää yleensä noin tunnin ja sitä on vetämässä lajin valtuutettu ohjaaja. Tanssiaskeleet ovat yhdistelmä erilaisista tanssityyleistä, kuten esimerkiksi reggaeton, hip hop, salsa, rumba ja flamenco. Liikkeet kohdistuvat koko vartaloon ja zumba-tunti koostuu invervalli-tyyppisestä ohjelmasta, missä tanssin tempo vaihtelee. Toisin kuin esimerkiksi BodyPumpissa, on ohjelma melko vapaa ja ohjaajat voivat itse valita musiikin sekä koreografiat.

Zumbasta on olemassa erilaisia variaatioita ja sitä järjestetään myös muun muassa eri ikäryhmille. Zumba -ohjelmia on myös tarjolla DVD-muodossa, joten lajia voi harrastaa ilman erillistä henkilökohtaista ohjausta.

Zumba – kalorikulutus

Kulutus määrätyy intensiteetin, sekä zumbaajan painon ja sukupuolen mukaan. Huhutaan, että zumba kuluttaisi jopa 1000 kcal tunnissa, mutta se on hieman liioiteltua. Realistisemmat arviot liikkuvat 300 – 800 kalorin tietämillä. Jotta pääsisi 800 kalorin kulutukseen tunnin aikana, olisi oltava melko kookas mies ja liikuttava koko tunti hyvällä temmolla. Hyvä tapa nostaa kalorikulutusta on esimerkiksi pukea zumban ajaksi painoliivi päälle.

Tarjouksia ja poimintoja yhteistyökumppaneilta:

Klikkaa tuotetta siirtyäksesi kauppaan

Kaikki Jumpat
fitnesstukkufitnesstukku
Back to top button