Painoliivi

Painoliivi on oiva varuste maksimaalisen hyödyn saamiseen treenistä. Sen avulla voi nostaa omaa kehonpainoa jopa kymmenillä kiloilla.  Tämä hieman poliisien käyttämää luotiliiviä muistuttava varuste on nostanut suosiotaan lähivuosien aikana ja niitä voi nykyään nähdä myös lenkkeilijöillä.

Valitse itsellesi sopiva painoliivi

Jos mietit painoliivin hankkimista, kannattaa valita sopivan kokoinen ja tarpeeksi painava liivi omalle treenitasolle. Useimmissa painoliiveissä painoa pystyy säätämään poistamalla tai lisäämällä painoja liivin kiinnikkeisiin. Joten jos liivi tuntuu liian raskaalta täysillä painoilla, niitä on helppo poistaa sopivan painon saavuttamiseksi. Jos taas liivi tuntuu liian kevyeltä täysillä painoilla on se väistämättä liian kevyt omaan kuntotasoosi nähden.

Liivejä myydään myös ilman painoja ja voit ostaa niitä lisää tarvittavan määrän kunhan paikkoja painoille on riittävästi.

Yleisimmät painoluokat ovat 10kg, 20kg ja 30kg ja liivien yksittäiset painot ovat usein kilon painoisia. Näistä jo 10 kilon lisäpaino tuo paljon lisää tehokkuutta harjoitteluun.

Painoliivin koko kannattaa myös valita oikein, jotta se ei häiritse suoritusten aikana. Monet kaupat ja valmistajat ilmoittavatkin tuotteissaan minkä kokoinen liivi sopii sinun pituudellesi. Leveyden puolesta liivejä pystyy säätämään melko monipuolisesti parhaan istuvuuden saavuttamiseksi.

Mitä painoliivin kanssa voi tehdä?

Painoliivi on suosittu varuste kävelyyn ja lenkkeilyyn, mutta se sopii myös kuntosaliharjoitteluun varsinkin jos teet kehonpainoharjoittelua. Painoliivin tuoma lisäpaino tehostaa liikkeitä ja maksimoi tehon ilman että suoritteiden määrää tarvitsee lisätä.

Painoliivin voi myös pukea päälle päivän ajaksi vaikka et harrastaisikaan liikuntaa kyseisenä päivänä. Lisäpaino kehossa arkisten askareiden parissa kuluttaa enemmän kaloreita joka auttaa varsinkin painonpudotuksen näkökulmasta.

Treenaaminen painoliivin kanssa on helppoa, sillä kädet pysyvät vapaana, toisin kuin esimerkiksi kahvakuulalla harjoitellessa. Täten voit esimerkiksi punnertaa, vetää leukoja, tehdä dippejä tai kyykkyjä samaan tapaan kuin ilman liiviä. Treenaamisessa on erityisen tärkeää, että liivi istuu hyvin päälle. Jos liivi on löysästi kiinni, se saattaa päästä liikkumaan ja häiritsemään liikkeiden suorittamista.

Tarjouksia ja poimintoja yhteistyökumppaneilta:

Klikkaa tuotetta siirtyäksesi kauppaan

Tässä esimerkkivideo josta voit ottaa mallia mitä liikkeitä voit tehdä painoliivin kanssa.

 

 

fitnesstukkufitnesstukku
Back to top button