BodyAttack

BodyAttack on ryhmäliikuntaohjelma, joka tähtää aerobisen kunnon kohentamiseen. BodyAttack on Bodypumpin tapainen, Les Millsin kehittämä, musiikin ja harjoittelun yhdistävä liikuntamuoto. Harjoitus kestää noin tunnin ja sen aikana soitetaan ennalta määrättyjä musiikkikappaleita, joiden aikana treenataan kehon eri osa-alueita.

Bodypumpista poiketen BodyAttackissa ei tarvita muita välineitä kuin matto. Harjoituksessa pyritään kehittämään aerobista kuntoa lihaskunnon sijaan. Liikkeet tunneilla on suunniteltu kehittämään koordinaatiokykyä ja ketteryyttä. Jos haluat tehostaa treeniä voit toki pukea päällesi vaikkapa painoliivin.

Tunneilla suoritettavat liikkeet yhdistelevät urheilullisia liikkeitä (esim. juoksu ja hyppely) ja voimaharjoitteita (esim. punnerrus ja kyykky).

Aloittelijoille on mahdollista tehdä tunnin suoritteet myös matalan tehon (low-impact) vaihtoehtona, jolloin mukaan pääseminen on helpompaa ja sopii omalle kunnolle paremmin. Matalan tehon liikkeet ovat myös tehokkaita, mutta niiden suorittaminen ei vaadi niin suuria ponnistuksia. Kun liikkeet alkavat tuntua liian kesyiltä, niitä voi alkaa vaihtamaan korkeamman tehon (high-impact) liikkeisiin. Tuntien vetäjät pystyvät yksilöimään aloittelijoille sopivat liikkeet oman kunnon mukaan.

BodyAttack-tunnit kestävät joko 55, 45 tai 30 minuuttia.

BodyAttack – välineet

BodyAttack-tunneille ei tarvitse mitään erillisiä välineitä, joten normaalit jumppavarusteet riittävät. Juomapullo ja hikipyyhe kannattaa muistaa ottaa mukaan, sillä hiki tunneilla ainakin virtaa!

BodyAttack – kalorikulutus

BodyAttack kuluttaa tunnissa intensiteetistä, liikkujan koosta ja sukupuolesta riippuen 400 – 800 kcal.

Kaikki Jumpat
fitnesstukkufitnesstukku
Back to top button