Pilates

Pilates on 1900-luvun alussa Joseph Pilatesin toimesta kehitetty liikuntamuoto. Pilateksen tarkoituksena on kehittää kehon joustavuutta, lihasvoimaa, yleistä kestävyyttä ja kehonhallintaa. Muita harjoituksen hyötyjä ovat muun muassa parantunut tasapaino ja koordinaatiokyky. Pilateksessa tehdään yhdistettyjä voimistelu- ja tanssiliikkeitä.

Harjoittelussa käytetään apuna erityisesti Pilatekseen kehitettyjä laitteita ja välineitä, joista tunnetuimpia ovat jumppapallo ja foam roller.

Pilates on kaikille liikkujille sopiva liikuntamuoto, joka tarjoaa aina uusia haasteita. Pilateksen avulla voidaan myös kuntouttaa tuki- ja liikuntaelimiä.

HotPilates: HotJoogan tapaan on HotPilates kuumassa tilassa tapahtuva harjoitus. Joogaa intensiivisempää harjoitusta hakevan kannattaa tutustua tähän vaihtoehtoon. Terveydelliset vaikutukset ovat läsnä myös HotPilateksessa: lihasten ja nivelten liikkuvuus paranee, verenkierto vilkastuu ja iho nuorenee. Myös loukkaantumisen riski on pienempi lihasten ollessa lämpimänä. Myös kalorinkulutus lisääntyy korkeammassa lämpötilassa.

Pilates – kalorikulutus

Pilates kuluttaa kaloreita intensiteetin, liikkujan painon ja sukupuolen huomioon ottaen 200-500 kcal tunnissa. Koska pilates on kehonhuoltoon keskittyvä liikuntamuoto, ei se ole paras vaihtoehto niille, jotka haluavat polttaa rasvaa tai lisätä lihasmassaa. Tosin heillekin on suotavaa pitää huolta myös kehostaan muiden harjoitteiden ohella.

Parhaita tarjouksia yhteistyökumppaneilta:

Klikkaa tuotetta siirtyäksesi kauppaan

Kaikki Jumpat
fitnesstukkufitnesstukku
Back to top button