Spinning

Spinning eli sisäpyöräily on sisätiloissa tapahtuvaa ohjattua normaalin pyöräilyn tapaista liikuntaa, jota tehdään useimmiten isoissa ryhmissä. Harjoittelu keskittyy kestävyyteen, voimaan, intervalleihin ja korkeaan intensiteettiin. Harjoitteluun käytetään kuntopyöriä, joissa on mahdollisuus säätää vastusta polkemisen vaikeuttamiseksi. Useimmiten pyörät on varustettu lukkopolkimilla, mitkä mahdollistavat jalkalihasten laajemman ja monipuolisemman kehittämisen.

Lukkopolkimien käyttö vaatii tarkoitusta varten valmistetut kengät, joiden pohjassa on polkimen lukkoon menevä vastakappale. Polkimiin menee lähes kaikki tavalliset pyöräilykengät joissa on oikeanlainen lokon vastakappale. On siis syytä ennen ostoksille menoa varmistaa spinningohjaajalta millaisia lukkoja pyörissä käytetään. Normaalisti lukot ovat yhteensopivia Shimanon SPD-lukituspalojen kanssa.

Pyörien polkimet ovat usein rakenteeltaan sellaiset, että toisella puolella on lukko- ja toisella puolella remmikiinnitys, joten myös normaaleilla treenikengillä polkeminen onnistuu vaivatta. Remmikiinnityksen huono puoli on se, että remmit saattavat polkemisen aikana löystyä jolloin polkemisen teho laskee.

Jos spinning alkaa aloittamisen jälkeen tuntua siltä, että sitä voisi alkaa harrastaa useamminkin, kannattaa panostaa lukittaviin kenkiin, sillä lukon avulla polkemiseen saa suunnattua enemmän voimaa ja harjoittelu on monipuolisempaa. Lokon avulla polkeminen on aktiivista koko polkimen kierron aikana kummallakin jalalla, sillä poljinta pystyy vetämään myös ylöspäin jolloin etureiden harjoittaminen tehostuu.

Pyörien säätöjen tulee olla monipuoliset, jotta asento saadaan oikeaksi. Tämä kannattaa tarkistaa ennen harjoituksen aloittamista, sillä väärästä polkuasennosta aiheutuvat selkä- ja nivelvammat ovat yleisiä.

Ohjatuilla tunneilla simuloidaan perinteisen ulkopyöräilyn eri tilanteita, kuten esimerkiksi maaston vaihteluita. Harjoitukset ovat usein intervallityyppisiä, jolloin tempo vaihtelee koko suorituksen ajan. Sisäpyöräilyn eduksi voidaan laskea yksilön mahdollisuus kontrolloida intensiteettitasoa, silti tippumatta porukasta.

Spinning – kalorikulutus

Kulutukseen vaikuttaa polkemisen intensiteetti ja vastus, sekä polkijan paino ja sukupuoli. Tunnin mittaisella polkemisella päästään normaalisti 400 – 700 kcal kulutukseen

Parhaita tarjouksia yhteistyökumppaneilta:

Klikkaa tuotetta siirtyäksesi kauppaan

Kaikki Jumpat
fitnesstukkufitnesstukku
Back to top button