HotJooga

HotJooga tai HotYoga on useimmiten Hathajoogaan tai Astangajoogaan pohjautuva liikunnallisempi joogamuoto. Kuten nimikin jo kertoo, HotJoogan ideana on harrastaa joogaa lämpimässä tilassa. Lämpötila on nostettu noin 40 asteeseen, jolloin harjoitus on raskaampaa.

Lämmölle on syynsä: se parantaa lihasten venyvyyttä ja nivelten liikkuvuutta. Tämä edesauttaa asentojen työstämistä ja pienentää loukkaantumisriskiä. Hikoilulla on myös myönteisiä vaikutuksia, kuten ihon nuorentuminen ja sykkeen nousu. Jälkimmäinen edellä mainituista johtaa verenkierron paranemiseen. Muita myönteisiä vaikutuksia ovat muun muassa myös lihaskunnon kehittyminen, verenpaineen aleneminen, kehon immuniteettijärjestelmän kohentuminen ja stressin ehkäiseminen.

HotJooga on viime vuosina noussut erittäin suosituksi joogan muodoksi, ja nykyään ohjattuja tunteja löytyy jo monesta paikasta. HotJoogalla on myös monia alalajeja, sillä korkeampi lämpötila ikään kuin mallintaa joogan syntysijan Intian lämmintä ja kosteaa ilmastoa. Yksi suosituimmista on Bikramjooga, missä suoritetaan 26 Hathajooga-asentoa 90 minuutin session aikana.

Yksi HotJoogan alalaji on myös suomalaisille hyvin sopiva SaunaYoga, missä lämpötila on hieman korkeampi, mutta liikkeet rauhallisempia. SaunaYoga sopii paremmin rentoutumiseen.

HotJooga – kalorikulutus

HotJooga on yksi eniten kaloreita polttava joogan muoto. Se voi tunnin aikana polttaa jopa 500 kcal.

Parhaita tarjouksia yhteistyökumppaneilta:

Klikkaa tuotetta siirtyäksesi kauppaan

Kaikki Jumpat
fitnesstukkufitnesstukku
Back to top button