Kahvakuula-tunnit

Kahvakuula-tunnit on nopeasti suosiotaan nostanut harjoittelumuoto, jossa liikutaan alunperin Venäjällä kehitetyn giryan, eli kahvakuulan kanssa. Kuntoilumuotona kahvakuula on kasvattanut suosiotaan räjähdysmäisesti ja ohjattuja kahvakuulatunteja löytyykin jo lähes kaikilta kuntosaleilta.

Eri liikkeillä on mahdollista kehittää lähes kaikkia lihasryhmiä. Perusliikkeitä on viisi: heilautus, rinnalleveto, punnerrus, työntö ja tempaus. Edellä mainituilla liikkeillä saa kokonaisvaltaisen harjoituksen keholle. Koska suuri osa kahvakuulaliikkeistä rasittaa lihaksia paljon enemmän kuin perinteisemmät jumpat ilman välineitä. Tämä johtuu siitä, että kahvakuulaliikkeissä aktivoituu paljon sellaisia lihaksia, joita ei perinteisissä liikkeissä juurikaan käytetä. Koska käytössä on enemmän lihaksia, on myös kalorien polttaminen tehokkaampaa.

Kahvakuula-tunnit saattavat esiintyä joillakin saleilla myös nimellä “Girya”, joka on kahvakuulan venäläinen alkuperäisnimi.

Kahvakuula-tunnit – kalorikulutus

Intensiivinen kahvakuulatreeni voi kuluttaa jopa 400 kcal 20 minuutissa, mutta kahvakuula-tunnit rakentuvat normaalisti myös kevyemmistä osioista. Karkeasti arvioiden tunnin treenissä voi kuitenkin polttaa parhaimmillaan jopa 700 – 1000 kcal kuntoilijan painosta ja sukupuolesta riippuen.

Parhaita tarjouksia yhteistyökumppaneilta:

Klikkaa tuotetta siirtyäksesi kauppaan

Kaikki Jumpat
fitnesstukkufitnesstukku
Back to top button