Vastuskuminauha

vastuskuminauha - kumilenkkiVastuskuminauha on nykyään suosittu kuntoiluväline, ja ehkä ihan syystä, sillä ne ovat monipuolisia ja mahtuvat pieneen tilaan. Niillä on hyvä treenata tai tehostaa omaa treeniä lisäämällä vastusta kuminauhan avulla.

Kuminauhoilla treenaaminen on monipuolista ja tehokasta, sillä vastusta pystytään helposti säätämään pitämällä vastuskuminauhaa eri kohdista kiinni. Lisäksi se aktivoi enemmän lihaksia kuin samoille lihaksille tarkoitetut kuntosalilaitteet, sillä liike ei ole vain yksisuuntaista käden heiluessa sivuttaissuunnassa liikkeen aikana kuminauhaa käytettäessä.

Vastuskuminauha – varaa valita

Vastuskuminauhoja on tarjolla useita eri malleja ja jäykkyyksiä, joten valinnanvaraa on ainakin riittävästi. Malleina on muun muassa perinteinen kumilenkki (vastuskumi), katkaistu kuminauha (jumppakuminauha) ja kuminauha kädensijoilla (kahvakuminauha). Kädensijoilla varustetuissa kuminauhoissa nauha on normaalisti putkimaisen muotoinen ja ne ovat kestävämpiä kuin litteät nauhat. Katkaistu jumppakuminauha on yleensä todella ohut ja leveä, kun taas yhtenäinen vastuskuminauha on kapeampi ja paksumpi. Yhtenäinen vastuskuminauha tarjoaa hieman lisää käyttömahdollisuuksia, sillä sen avulla pystyy esimerkiksi helpottamaan leuanvetoa kiinnittämällä sen tankoon ja seisomalla/roikkumalla lenkin päällä, jolloin vastus vetoihin kevenee. Vastus vedoissa myös vähenee ylöspäin noustessa, joten kaikista suurin apu siitä on aivan vedon alussa. Toki katkaistun kuminauhankin voi yhdistää lenkiksi solmimalla päät yhteen jos liike sitä vaatii, mutta leuanvetoon pituus ei välttämättä riitä.

Jäykkyyksiä on useissa malleissa monia, joista on hyvä valita itselle sopiva jäykkyys sopivan vastuksen aikaansaamiseksi. Vastusuminauhan jäykkyyttä on myös helppo lisätä laittamalla se kaksin kerroin jos mahdollista. Useilla valmistajilla jäykkyydet ovat värikoodattuja, eli tietty väri tarkoittaa tietyn jäykkyistä vastuskuminauhaa. Värikoodaus helpottaa uutta vastuskuminauhaa ostaessa, joka saattaa tulla eteen minä hetkenä hyvänsä, sillä nauhat kuluvat helposti.

Suuri osa liikkeistä suoritetaan niin, että vastuskuminauhan toinen pää kiinnitetään johonkin kiinteään paikkaan tai esimerkiksi jalan alle. Tämän jälkeen otetaan tiukka ote vastuskuminauhasta halutulta etäisyydeltä ja tehdään haluttuja toistoja. Mitä pienempi välimatka kiinnityksen ja käden väliin jää, sitä suurempi vastus liikkeessä syntyy.

Vastuskuminauha saattaa käytössä hiertää ihoa, varsinkin jos erillisiä kädensijoja ei ole. Tämän estämiseksi voi käyttää joko käsineitä tai kietoa salipyyhkeen käden ja kuminauhan väliin.

Parhaita tarjouksia yhteistyökumppaneilta:

Klikkaa tuotetta siirtyäksesi kauppaan

Kaikki Välineet
fitnesstukkufitnesstukku
Back to top button