Kotikuntosali

Ei kuntosali mahdollisuutta? – Rakenna oma kotikuntosali ja pistä kroppa kuntoon

Onko sinun kroppasi kuin pystyyn nostetulla sialla ja haluaisit käydä salilla, mutta aikataulun tai välimatkan vuoksi se ei vain ole mahdollista. Miksi et siis toisi salia kotiisi? Oma kotikuntosali on helppo pistää pystyyn etkä tarvitse siihen välttämättä valtavia kuntosalilaitteita, vaan kaiken voit hoitaa ainoastaan muutamalla välineellä.

Joogamatto

Kotikuntoiluun tarvitset tietenkin jonkin alustan, sillä kovalla lattialla voi olla kivuliasta tehdä vatsa- ja selkälihasliikkeitä sekä muuta treeniä. Alustaksi sopiikin esimerkiksi joogamatto tai muu pehmeä ja tarpeeksi leveä alusta. Suosittelemme kuitenkin joogamattoa, sillä se ei luista, joten siinä on turvallista tehdä erilaisia treenejä. Maton hinnat liikkuvat 10 – 50 euron välillä.

Jumppapallo

Jumppapallo on halpa ja tehokas treeniväline. Pallolla voit tehdä todella tehokasta treeniä keskivartalon lihaksille. Jumppapallo onkin tärkeä kotikuntosali väline ja se on jopa kuntosalilaitteita tehokkaampi tapa pistää koko kroppa kuntoon. Jumppapallolla voit kehittää vatsaa, kylkiä, selkää, jalkoja, pakaroita sekä reisiä. Jumppapallo maksaa normaalisti noin 10 – 20 euroa.

Kahvakuula

Kahvakuula on monipuolinen kotitreeniväline. Kahvakuulalla voit tehdä tehokkaita liikkeitä koko kropan lihaksille. Kuulalla voit treenata voimaa, liikkuvuutta sekä kehonhallintaa. Kahvakuulalla treenaus on erittäin suosittua, sillä se on kokonaisvaltaista treeniä, joka polttaa nopeasti rasvaa ja kiinteyttää kehoa. Kahvakuulat maksavat koosta riippuen 10 – 80 euroa.

Leuanvetotanko

Leuanveto on yksi parhaita yläkropan liikkeitä. Leuanveto kehittää yläselän lihaksia, käsien lihaksia sekä kyynärnivelen koukistajia. Leuanvetoa on helppo harjoitella kotona, sillä kaupoissa myytävät tangot voidaan kiinnittää oviaukkoon tai seinään. Tangot maksavat 15 – 30 euroa mallista riippuen.

Hyppynaru

Ennen treeniä lihakset on syytä lämmittää valmiiksi ja tähän paras kotikuntosali väline on hyppynaru. Hyppynarulla teet helposti aerobista treeniä kotona ja jo viidentoista minuutin tehokas hyppely vastaa viidenkilometrin juoksulenkkiä. Hyppiminen polttaa myös tehokkaasti rasvaa ja vahvistaa koko kroppaa. Hyvän hyppynarun voit hankkia itsellesi 5 – 15 euron hintaan.

Vastuskuminauha tai käsipainot

Vastuskuminauhaa sanotaan maailman monipuolisimmaksi treenivälineeksi. Vastuskuminauhalla voikin tehdä kymmeniä erilaisia harjoitteita, kuten soutuliikkeitä, hauiksia, olkapäitä, ojentajia, etu- ja takareisiä, leuanvetoa, maastavetoa, kyykkyä ja paljon muuta. Kuminauhalla voi tehdä kaikkia samoja liikkeitä, kuin käsipainoillakin, joten se on käsipainosettiä edullisempi ja kompaktimpi ratkaisu. Voit tietenkin hankkia kotiisi myös käsipainot, vastuskuminauhan lisäksi.

Vastuskuminauhat maksavat 10 – 30 euroa. Käsipainosarjat voivat puolestaan olla kalliimpia mutta 15kg sarjan saa kotiin noin 50 eurolla. Paremmat käsipainosetit voivat maksaa päälle 300 euroa.

Kotikuntosali tulee treenauksessa edullisemmaksi kuin kuntosali

Edellä mainitut välineet tulevat kokonaisuudessa maksamaan noin 200 euroa, mutta jos hintaa vertailee kuntosalikorttien hintoihin, niin ne maksavat itsensä takaisin jo alle vuodessa. Tällä hetkellä kuntosalikorttien hinta on keskimäärin 20 euroa kuukaudessa, mutta joissakin paikoissa salikortti voi maksaa jopa liki 400 euroa vuodessa. Tietenkään kotikuntosali ei ole sama asia kuin oikea kuntosali, se on kuitenkin halpa ratkaisu niille, jotka haluavat pitää kropastaan huolta, mutta eivät pääse käymään oman alueensa salilla.

Kaikki Välineet
fitnesstukkufitnesstukku
Back to top button