Kuntopyörä

Kuntopyörä on mainio tapa liikkua kotona tai kuntosalilla. Suurin ongelma kuntopyörän kanssa on sen suuri koko, joten se vie kotona paljon tilaa. Onneksi se on niin yleinen väline, että niitä löytyy jokaiselta kuntosalilta.

Kuntopyörä kotiin

Jos kotoasi löytyy tilaa kuntopyörälle ja olet sellaisen hankkimista harkinnut, kannattaa pitää mielessä ainakin seuraavat seikat. Liian usein käy niin, että kuntopyörä lojuu nurkassa vuoden tai pari jonka jälkeen se laitetaan myyntiin tai annetaan pois. Tämä johtuu usein siitä, että kuntopyörän ominaisuudet eivät ole vastanneet tarpeita.

Tärkeitä ominaisuuksia ovat esimerkiksi ergonomia, näyttö, sykkeen mittaus ja pyörän sisältämät ohjelmat.

Kuntopyörän ergonomia

Ehkäpä se kaikkein tärkein asia kaikenlaisessa pyöräilyssä on oikean ajoasennon saavuttaminen. Kuntopyörässäkin on siis tärkeää, että satula ja ohjaustanko saadaan sopivalle korkeudelle, sekä niiden välinen etäisyys säädettyä sopivaksi.

Kuntopyörässä on siis hyvä olla korkeussäädettävän satula ja ohjaustanko, mutta lisäksi niiden säätäminen eteen- ja taaksepäin olisi hyvä olla mahdollista.

Sopivien säätöjen ansiosta pyöräily ei rasita niveliä ja harjoittelu on mukavampaa.

Näyttö on kuntopyörässä tärkeä

Hyvä näyttö on selkeä ja siitä löytyy kaikki tarvittava tieto harjoittelun aikana, kuten polkemisnopeus, poljettu matka ja aika sekä kulutettujen kalorien määrä.

Näytössä näkyvien tietojen mukaan voi helposti haastaa itseään esimerkiksi pyrkimällä pitämään nopeuden tietyn rajan yläpuolella, polkemalla tietty matka tai aika tietylla nopeudella tai pitämään syke tietyn rajan yläpuolella.

Kuntopyörän ohjelmat

Ohjelmat edesauttavat harjoittelua ja tekevät siitä mielenkiintoisempaa, sillä pelkkä pyöräily ilman ohjelmaa saattaa tuntua yksitoikkoiselta. Ohjelmien avulla voit esimerkiksi asettaa itsellesi tavoitteita ja parantaa tuloksia kunnon samalla kohetessa.

Erilaisten ohjelmien avulla pyörä esimerkiksi vaihtelee polkemisen tempoa ja vastusta ennalta määrättyjen asetusten mukaan, jolloin polkemiseen tulee vaihtelua ja sykkeet nousevat ajottain korkealle.

Toki ilman erilaisia ohjelmiakin pyöräilystä voi tehdä mielekkäämpää esimerkiksi laittamalla TV:stä lempisarjan pyörimään ajamisen ajaksi, jolloin polkeminen ei tunnu niin yksitoikkoiselta.

Parhaita tarjouksia yhteistyökumppaneilta:

Klikkaa tuotetta siirtyäksesi kauppaan

fitnesstukkufitnesstukku
Back to top button