Joogamatto

joogamatto - sportamoreJoogamatto on erityisesti joogaan suunniteltu matto, jonka ihmiset saattavat usein sekoittaa paksumpaan jumppamattoon tai pilatesmattoon. Joogamattoja on tarjolla normaalisti 3-7 mm paksuisina ja hinnat vaihtelevat noin 10–50 euron välimaastossa. Normaalisti joogamatto on 60 cm leveä ja noin 180 cm pitkä. Joillakin valmistajilla on tarjolla myös leveämpiä mattoja.

Joogamatto on tarkoituksella tehty ohueksi, sillä sen ei ole tarkoitus kuin vähän pehmentää kontaktipintaa lattian kanssa. Lisäksi se eristää lattiasta hohkaavaa kylmyyttä. Normaalien mattojen paksuus liikkuu 4-5 mm välimaastossa. Joogaa voi hyvin harrastaa myös paljaalla lattialla, mutta maton avulla hommasta tulee miellyttävämpää.

Maton pinta on hieman tahmean tuntuinen, sillä on tärkeää, ettei se luista liikkeitä tehdessä. Se myös pysyy hyvin lattiassa kiinni suoritteiden aikana.

Valitse oikeanlainen joogamatto

Jos on aloittamassa joogaharrastusta tai on jo vanha tekijä, kannattaa panostaa kunnon mattoon, sillä halvimmat matot saattavat repeytyä helposti niiden heikon rakenteen vuoksi. Laadukkaimmissa matoissa maton sisällä on repeytymistä ehkäisevä verkkorakenne, jolloin repeytymisriski pienenee. Verkkorakenne myös estää mattoa venymästä liikkeitä tehdessä. On myös tärkeää, ettei maton pinta ole liukas, sillä se vaikeuttaa tai jopa estää joidenkin liikkeiden tekemisen.

Kun mattoon satsaa hieman enemmän, niin yllä mainitut ongelmat yleensä katoavat. Vähän kalliimmissa matoissa on usein myös tyylikkäitä ja vähemmän tyylikkäitä printtikuvioita, valmistusmateriaali voi olla luontoystävällinen ja mukaan saa kätevän kantokahvan, jolla rullattu matto pysyy hyvin paketissa ja sitä on helppo kuljetella joogatunneille. Kannattaa siis panostaa, ja ostaa kunnon joogamatto, sillä se kestää pidempään ja sillä on parempi joogata.

Mattoa on hyvä putsata välillä esimerkiksi lämpimään veteen kastetulla pyyhkeellä. Konepesua matot harvemmin rakastavat. Tehopesun matolle voi tehdä pesemällä sen käsin lämpimällä vedellä jossa on vähän pesuainetta. Tämän jälkeen matto huuhdellaan ja laitetaan kuivumaan tai kuivataan pyyhkeellä. Märkä matto saattaa tarrautua itseensä jos se ripustetaan esimerkiksi pyykkitelineelle kuivumaan, tällöin se pitää muistaa kääntää kun toinen puoli on kuivunut, ettei kosteus ala muhimaan sisäpinnoilla. On myös tärkeää saada pestyä kaikki pesuainejäämät pois matolta, sillä matto saattaa muuttua liukkaaksi seuraavan joogasession aikana hikoilun johdosta.

 

Parhaita tarjouksia yhteistyökumppaneilta:

Klikkaa tuotetta siirtyäksesi kauppaan

Kaikki Välineet
fitnesstukkufitnesstukku
Back to top button