Hiilihydraatit

Hiilihydraatit ovat kehon tärkein energianlähde. Lisäravinteena hiilihydraatteja käytetään usein ennen suoritusta ja suorituksen jälkeen palautumiseen. Suositeltavaa on saada tarpeeksi hiilihydraatteja varsinkin ennen pitkäkestoista harjoitusta. Tuotteet on usein valmistettu maltodekstriinistä, ja ne myydään jauheena. Ennen käyttöä aine tulee sekoittaa nesteeseen (esimerkiksi vesi tai maito).

Hiilihydraatit auttaa palautumisessa liikuntasuorituksen jälkeen ja toimivat polttoaineena suorituksen aikana. Niiden saanti liikuntasuoritusta ennen, sen aikana ja jälkeen auttaa siis ylläpitämään energiatasoa.

Hiilihydraattien tarve lisäravinteista vaihtelee yksilöllisesti. Myös harjoittelun tyyppi, intensiteetti ja kesto vaikuttavat tarpeeseen. Pääsääntöisesti terveellinen ja monipuolinen ruokavalio tarjoaa jo tarpeeksi hiilihydraatteja, mutta urheilusuoritusten aikana lisäravinteet saattavat auttaa.

Suositukset:

  • Päivittäinen energiantarve on noin 25-30 kaloria / painokilo, esim. 1925 kaloria on sopiva määrä 70kg painavalle kevyttä työtä tekevälle henkilölle.
  • On suositeltavaa saada noin puolet energiantarpeesta hiilihydraattipitoisesta ruuasta.
  • Aikuisen ihmisen minimitarve 130-150g/vrk.
  • Liikkuva henkilö voi tarvita jopa kaksinkertaisen määrän hiilihydraatteja
  • 1 gramma hiilihydraattia on 4 kaloria.

Poimintoja yhteistyökumppaneilta:

Klikkaa tuotetta siirtyäksesi kauppaan

Kaikki Lisäravinteet
fitnesstukkufitnesstukku
Back to top button