Aminohapot

Aminohapot ovat tärkeitä proteiinin rakennusaineita ja urheilijan tulee saada niitä tarpeeksi harjoitusten yhteydessä. Lisäravinteina aminohapot tukevat suorituskykyä, lihaskasvua ja palautumista. Runsasproteiinisista ruoista saa luonnostaan aminohappoja. Monet proteiinivalmisteet sisältävät näitä ainesosia, ja siksi kannattaakin tarkkailla tuoteselosteita. Suurin osa lisäravinteita myyvistä kaupoista tarjoaa myös erikseen aminohappo-tuotteita, joista yleisin on L-glutamiini.

Luonnollisia aminohappoja on 20 erilaista ja ne voidaan jakaa kahteen eri luokkaan: välttämättömät ja ei-välttämättömät. Välttämättömiä aminohappoja keho pystyy valmistamaan itse toisin kuin ei-välttämättömiä, joita voidaan saada vain ravinnosta.

Ihmiselle ravinnosta saatavia välttämättömiä aminohappoja on kahdeksan: tryptofaani, lysiini, metioniini, fenyylialaniini, treoniini, valiini, leusiini ja isoleusiini.

Aminohapoista puhuttaessa käytetään usein nimitystä BCAA. Tämä lisäravinne koostuu useimmiten leusiinista, isoleusiinista ja valiinista. Nämä kaikki ovat välttämättömiä aminohappoja. Ne ovat suosittuja urheilijoiden keskuudessa ja niitä käytetäänkin tukemaan lihasmassan kasvua, vähentämään lihaskudoksen hajoamista, energianlähteenä harjoittelun aikana ja edistämään palautumista harjoittelun jälkeen.

Aminohappoja on saatavilla useassa eri muodossa, kuten jauheina, kapseleina ja juomina. Niitä voidaan nauttia missä vaiheessa harjoittelua tahansa riippuen tavoitteista. On kuitenkin hyvä muistaa, että lisäravinteet ovat vain lisä terveelliseen ja monipuoliseen ruokavalioon.

Parhaita tarjouksia yhteistyökumppaneilta:

Klikkaa tuotetta siirtyäksesi kauppaan

Kaikki Lisäravinteet
fitnesstukkufitnesstukku
Back to top button