Riisiproteiini

Riisiin liitetään yleensä hiilihydraatit, mutta riisiproteiini on korkealaatuinen kasviperäinen proteiini. Riisiproteiini sisältää runsaasti ainesosia, joiden vuoksi se on ennen kaikkea urheilijoiden suosiossa – myös sen aminohapporakenne sopii mainiostai urheilijan tarpeisiin. Korkealaatuisen proteiinin lisäksi riisiproteiini sisältää hivenaineita, kuten esimerkiksi rautaa, sinkkiä sekä magnesiumia. Riisi on myös E-vitamiinin lähde, ja  E-vitamiini edistää solujen suojaamista hapettumisstressiltä.

Korkealaatuinen ja hyvän makuinen riisiproteiini

Riisiproteiinin lähteenä on koko riisin jyvä. Siitä saadaan useamman työvaiheen kautta korkealaatuisia proteiineja ja kuituja. Proteiini ei sisällä kemiallisia tai eläinperäisiä ainesosia ja sopii siksi hyvin kasvissyöjille ja vegaaneillekin.

Riisiproteiini on usein aliarvostettu verrattuna muihin lisäravinteisiin, vaikka sillä on huomattavan hyvät ravintoarvot ja riisiproteiinituotteet ovat herkullisen makuisia. Lisäksi se sopii herkemmällekin vatsalle ja allergisoi vähemmän kuin muut vastaavat proteiinit. Verrattaessa riisinjyvään, jonka hiilihydraattipitoisuus on erityisen korkea, riisiproteiini sisältää jauheesta riippuen vain n. 15-30% hiilihydraattia ja n. 70-90% proteiinia. Lisäksi proteiini sisältää runsaasti ravintoaineita, mikä tekee siitä optimaalisen tuotteen myös vähähiilihydraattiseen ruokavalioon.

Suosittuja riisiproteiinituotteita:

Sunwarrior -riisiproteiinijauhe

Puhdistamo Riisiproteiinijauhe

Leader Natural Foods Riisiproteiinijauhe

Kaikki Proteiini
fitnesstukkufitnesstukku
Back to top button